60 نکته راهنمای خرید گوشت بوقلمون ، سینه، ران یا چرخ نموده بخریم؟

به گزارش سرگرمی تفریحی، بو و ظاهر طبیعی گوشت بوقلمون تازه و سالم چطوریه؟ گوشت بوقلمون یکی از اون گزینه هاییه که هم سالمه و هم خوش خوراک؛ مخصوصا برای کسایی که دنبال غذای کم چرب و پروتئینی هستن درست کردن همواره جزو گزینه های پرطرفداره. بد نیست بدونید علیرغم رنگ قرمز گوشت بوقلمون، جزو انواع گوشت سفید محسوب میشه. این گوشت سفید، هم توی غذاهای رژیمی کاربرد داره، هم توی خوراک های مجلسی و ساندویچ های گرم. توی این مقاله از در به آنالیز راهنمای خرید گوشت بوقلمون می پردازیم و اینکه موقع خرید گوشت بوقلمون باید به چه نکاتی توجه کنین، چه نوع گوشت بوقلمونی برای چه غذایی مناسب تره و چطور می شه یه انتخاب مطمئن و حرفه ای داشت.

60 نکته راهنمای خرید گوشت بوقلمون ، سینه، ران یا چرخ نموده بخریم؟

گوشت بوقلمون به شکل های مختلف در بازار توزیع می گردد

هنگام خرید گوشت بوقلمون، با گزینه های مختلفی روبه رو می شین که هر کدوم از اون ها ویژگی ها و کاربردهای خاص خودشون رو دارن. شناخت این تفاوت ها به شما یاری می کنه تا بسته به نوع غذا، انتخاب دقیق تری داشته باشین و از بهره مند بشید.

1-سینه بوقلمون؛ سبک، سالم، همه کاره

اگه دنبال یه بخش کم چرب و پروتئینی از گوشت بوقلمون می گردین، سینه اش دقیقا همونه. این قسمت بافتی لطیف و نسبتا خشک داره، ولی همین ویژگی باعث می شه برای غذاهای رژیمی، پخت در فر یا تهیه کتلت های سبک مثل خیلی مناسب باشه.

سینه بوقلمون چون چربی کمی داره، بهتره موقع پخت از روش هایی استفاده کنین که رطوبت گوشت حفظ بشه، مثلا مرینیت کردن یا پخت گوشت با درب بسته قابلمه. سینه بوقلمون انتخاب خوبی برای کساییه که هم به تغذیه سالم اهمیت می دن، هم دنبال طعم ملایم و قابل تنظیم هستن.

2- ران بوقلمون؛ خوش طعم و مناسب پخت طولانی

ران بوقلمون اون بخشی یه که چربی بیشتری داره و همین باعث می شه طعمش قوی تر و بافتش کمی سفت تر باشه. این قسمت از گوشت بوقلمون برای غذاهایی مثل خورشت، بریانی یا خوراک هایی که احتیاج به زمان پخت طولانی دارن، عالیه. چربی طبیعی ران بوقلمون باعث می شه گوشت موقع پخت خشک نشه و طعمش توی غذا پخش بشه. اگه دنبال یه خوراک مجلسی و پرملات هستین، می تونه انتخاب هوشمندانه ای باشه.

3- گوشت چرخ نموده بوقلمون؛ ترکیبی کاربردی

گوشت چرخ نموده بوقلمون معمولا ترکیبی از سینه و ران هست، یعنی هم پروتئین بالا داره، هم کمی چربی برای طعم بهتر. این نوع گوشت برای تهیه ، کتلت یا حتی سس های گوشتی مثل بولونز خیلی خوب جواب می ده.

موقع خرید گوشت چرخ نموده بوقلمون، حواستون به رنگ و بافت گوشت باشه، باید رنگش روشن و بافتش یکنواخت باشه، بدون رگه های تیره یا چربی بیش از حد. اگه می خواین یه غذای سبک ولی خوش طعم درست کنین، گوشت چرخ نموده بوقلمون گزینه منعطفیه.

4- گوشت بوقلمون با پوست یا بدون پوست؛ انتخاب بر اساس سبک غذا

یکی از تصمیم های مهم موقع خرید گوشت بوقلمون، انتخاب بین گوشت با پوست یا بدون پوست هست. گوشت با پوست چربی بیشتری داره و موقع پخت، هم طعم بیشتری به غذا می ده، هم یاری می کنه گوشت بوقلمون خشک نشه.

برای خوراک هایی مثل بریانی یا پخت در فر، استفاده از گوشت بوقلمون با پوست توصیه می شه، مگر اینکه رژیم خاصی داشته باشین. در مقابل، گوشت بدون پوست سبک تره و برای غذاهای کم چرب یا رژیمی مناسب تره. انتخاب بین این دو بیشتر به سبک آشپزی و ترجیحات غذایی شما بستگی داره.

راستی، رو به صورت خرید و اینترنتی از فروشگاه های می تونین خریداری کنین.

ترکیب هوشمندانه گوشت بوقلمون یا گوشت های دیگر

گوشت بوقلمون به خاطر بافت لطیف و چربی پایینش، پایه خوبی برای ترکیب با گوشت های دیگه ست. اگه بخواین هم طعم غذا رو قوی تر کنین، هم بافتش رو متعادل نگه دارین، شناخت ترکیب های مناسب گوشت بوقلمون، مخصوصا توی غذاهای فرم دار یا پخت های طولانی، می تونه یه برگ برنده باشه.

1- ترکیب گوشت بوقلمون با گوشت گوساله؛ برای تعادل چربی و بافت

ترکیب گوشت بوقلمون با گوشت گوساله، مخصوصا در غذاهایی مثل کوفته، کتلت یا ، باعث می شه هم بافت لطیف تری داشته باشین، هم طعم قوی تر. گوشت گوساله، چربی میانهی داره و می تونه خشکی احتمالی بوقلمون رو جبران کنه.

نسبت پیشنهادی: 60 درصد بوقلمون، 40 درصد گوساله.

2- ترکیب گوشت بوقلمون با گوشت گوسفند؛ برای غذاهای مجلسی و پرملات

اگه دنبال طعمی قوی تر و چرب تر هستین، ترکیب بوقلمون با گوشت گوسفند گزینه خوبیه، مثلا برای خورشت ها، بریانی یا دلمه های گوشتی. فقط حواستون باشه که چربی گوسفند زیاده، پس نسبتش رو کنترل کنین تا غذا سنگین نشه.

نسبت پیشنهادی: 70 درصد بوقلمون، 30درصد گوسفند.

3- ترکیب گوشت بوقلمون با گوشت مرغ؛ برای غذاهای سبک و رژیمی

ترکیب گوشت بوقلمون با گوشت مرغ، مخصوصا در غذاهای بخارپز، کتلت های رژیمی یا سس های سبک، باعث می شه هم پروتئین بالا باشه، هم طعم ملایم تری داشته باشه. این ترکیب برای کسایی که رژیم دارن یا غذای کودک درست می کنن، خیلی مناسبه.

نسبت پیشنهادی: 50 درصد بوقلمون، 50 درصد مرغ.

4- ترکیب گوشت بوقلمون با چربی حیوانی یا روغن گیاهی

اگه فقط از گوشت بوقلمون استفاده می کنین و نمی خواین گوشت دیگه ای اضافه کنین، می تونین کمی دنبه، چربی گوسفندی یا حتی روغن زیتون به ترکیب اضافه کنین تا خشکی گوشت جبران بشه، مخصوصا در گوشت چرخ نموده یا غذاهای سرخ کردنی.

بیشتر بخوانید:

ویژگی های گوشت بوقلمون خوب

بنا بر راهنمای خرید گوشت بوقلمون، در زمان خرید این گوشت، باید به نکاتی توجه کنین که بابت تازه، سالم و باکیفیت این گوشت، تا حد زیادی مطمئن بشین. این نکات مهم رو در ادامه برای شما آوردیم:

1- رنگ گوشت بوقلمون

بر اساس راهنمای خرید گوشت بوقلمون، رنگ گوشت بوقلمون تازه معمولا صورتی روشن یا کرم مایل به صورتیه، بسته به اینکه سینه باشه یا ران. اگه گوشت بوقلمون بیش از حد تیره، خاکستری یا لکه دار باشه، احتمال فساد یا نگهداری نامناسب وجود داره. بعلاوه، وجود رگه های سبز یا رنگ پریدگی غیرطبیعی در گوشت بوقلمون می تونه نشونه رشد باکتری باشه. پس اولین چیزی که باید چک کنین، رنگ یکنواخت و طبیعی گوشت بوقلمون هست.

2- بوی گوشت بوقلمون

گوشت بوقلمون تازه باید بویی ملایم و طبیعی داشته باشه، نه زننده، نه تند، نه ترش. بنا بر راهنمای خرید گوشت بوقلمون، اگه بوی گوشت شبیه به فلز، آمونیاک یا بوی ترشیدگی باشه، بهتره از خریدش صرف نظر کنین. حتی اگه رنگش خوب باشه، بوی نامطبوع می تونه نشونه فساد باشه که با چشم دیده نمی شه.

3- بافت گوشت بوقلمون

بافت گوشت بوقلمون باید منسجم، نرم و کمی ارتجاعی باشه. به صورتی که وقتی با انگشت فشار می دین، باید سریع به حالت اول برگرده. بنا بر راهنمای خرید گوشت بوقلمون، اگه گوشت بیش از حد شل، لزج یا چسبناک باشه، احتمالا تازه نیست یا در شرایط نامناسب نگهداری شده. بعلاوه، وجود رگه های خشک یا سفت شده می تونه نشونه انجماد طولانی یا فساد باشه.

4- توجه به اندازه رطوبت گوشت بوقلمون

بر اساس راهنمای خرید گوشت بوقلمون، گوشت تازه بوقلمون باید کمی مرطوب باشه، ولی نه اون قدر که آب ازش بچکه یا بسته بندی خیس باشه. رطوبت زیاد گوشت بوقلمون می تونه نشونه تزریق آب یا نگهداری نادرست باشه. از طرفی، گوشت بیش از حد خشک هم ممکنه کهنه یا بی کیفیت باشه. تعادل رطوبت نشونه خوبی از تازگی و سلامت گوشت محسوب می شه.

5- ظاهر سطح گوشت بوقلمون

سطح گوشت بوقلمون تازه باید کمی براق و طبیعی باشه، نه مات و خشک. براق بودن سطح گوشت بوقلمون نشونه رطوبت طبیعی و سلامت بافت گوشت هست. اگه سطح گوشت حالت کدر، خشک شده یا ترک خورده داشته باشه، احتمالا یا کهنه ست یا به درستی نگهداری نشده.

6- الیاف و رشته های عضلانی گوشت بوقلمون

بنا بر راهنمای خرید گوشت بوقلمون، یه گوشت خوب باید الیاف منظم و یکنواختی داشته باشه. اگه بافت گوشت رشته رشته، پاره یا له شده باشه، نشونه انجماد نامناسب یا فرآوری ضعیفه. مخصوصا در گوشت چرخ نموده، اگه بافت خیلی دانه دانه یا خیلی خمیرمانند باشه، نشون می ده که کیفیت پایینه یا چربی زیادی داره.

7- اندازه چربی گوشت بوقلمون

در گوشت بوقلمون، چربی باید به صورت رگه های نازک و یکنواخت دیده بشه، نه تکه های بزرگ یا چربی گلوله شده. چربی زیاد یا نامنظم می تونه نشونه ترکیب نامناسب گوشت باشه، مخصوصا در گوشت چرخ نموده. اگه دنبال غذای سبک هستین، گوشت با چربی کنترل شده انتخاب بهتریه.

8- نشانه های فساد گوشت بوقلمون

بنا بر راهنمای خرید گوشت بوقلمون، اگه گوشت بوقلمون بوی بد، رنگ غیر طبیعی، بافت لزج یا رطوبت مشکوک داشته باشه، احتمال فساد بالاست. بعلاوه، وجود مایع چسبناک در بسته بندی، تورم بسته یا تغییر رنگ در قسمت هایی از گوشت، از نشونه های واضح فساد هستن. حتی اگه تاریخ مصرف هنوز نگذشته باشه، شرایط نگهداری می تونه کیفیت رو پایین بیاره، پس فقط به برچسب اکتفا نکنین.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در زمان خرید گوشت بوقلمون که باید بدونید

خرید گوشت بوقلمون مثل هر ماده غذایی دیگه، احتیاج به دقت داره، چون تفاوت بین سینه و ران، تازه یا منجمد بودن و حتی نحوه نگهداریش می تونه روی کیفیت نهایی غذا تأثیر بذاره.

1- تاریخ فراوری و شرایط نگهداری گوشت بوقلمون

تاریخ فراوری مهمه، ولی شرایط نگهداری مهم تره. گوشت بوقلمون باید در دمای مناسب (زیر 4 درجه سانتی گراد برای تازه و زیر منفی 18 برای منجمد) نگهداری بشه. اگه گوشت در یخچال فروشگاه خیلی نرم یا نیمه منجمد باشه، احتمال فساد یا افت کیفیت وجود داره. پس حتما به دمای یخچال و ظاهر گوشت دقت کنین.

2- بسته بندی گوشت بوقلمون؛ سالم، بدون نشتی یا تورم

اگه گوشت بوقلمون بسته بندی شده می خرین، حتما به شرایط بسته بندی دقت کنین. بسته نباید نشتی داشته باشه، نباید باد نموده باشه و نباید مایع اضافی ته بسته جمع شده باشه. تورم بسته می تونه نشونه فعالیت باکتریایی باشه، حتی اگه تاریخ مصرف هنوز نگذشته باشه.

3- دمای مناسب نگهداری گوشت بوقلمون

گوشت بوقلمون تازه باید در دمای زیر 4 درجه سانتی گراد نگهداری بشه و گوشت منجمد در دمای زیر منفی 18 درجه. اگه یخچال فروشگاه، خیلی گرم باشه یا گوشت حالت نیمه منجمد داشته باشه، احتمال فساد بالا می ره. حتی اگه ظاهر گوشت خوب باشه، دمای نامناسب می تونه باعث رشد باکتری و افت کیفیت بشه. پس حتما به شرایط یخچال و حس دمای بسته دقت کنین.

4- خرید گوشت بوقلمون از فروشنده معتبر

خرید گوشت از فروشگاه های معتبر، قصابی های شناخته شده یا برندهای قابل اعتماد، احتمال خطا رو خیلی کم می کنه. فروشنده خوب نه تنها گوشت باکیفیت عرضه می کنه، بلکه شرایط نگهداری، تاریخ گذاری و بسته بندی رو هم رعایت می کنه. اگه فروشنده ای همواره گوشت ارزون تر داره ولی ظاهر بسته ها مشکوکه، بهتره ریسک نکنین، چون سلامت غذا ارزش بیشتری داره.

5- نوع برش و فرآوری گوشت بوقلمون؛ سینه، ران یا ترکیبی؟

قبل از خرید، تعیین کنین که دنبال کدوم قسمت از بوقلمون هستین، سینه کم چرب، ران خوش طعم یا گوشت چرخ نموده ترکیبی؟ برخی بسته ها فقط نام گوشت بوقلمون رو دارن، بدون اشاره به نوع برش. این موضوع می تونه روی طعم، بافت و حتی نحوه پخت تأثیر بذاره. پس حتما برچسب رو دقیق بخونین یا از فروشنده بپرسین.

6- گوشت بوقلمون منجمد یا تازه؟

گوشت تازه معمولا طعم و بافت بهتری داره، ولی ماندگاریش کمتره و باید سریع مصرف بشه. گوشت منجمد اگه درست فریز شده باشه، گزینه خوبی برای نگهداری طولانی مدته. فقط حواستون باشه که گوشت نباید دوباره یخ زده شده باشه، یعنی نباید آب شده و دوباره فریز شده باشه، چون این کار باعث افت کیفیت و رشد باکتری می شه. وجود کریستال های یخ زیاد یا تغییر رنگ در گوشت منجمد، نشونه انجماد غیر اصولیه.

7- برچسب های بهداشتی گوشت بوقلمون و مجوز دامپزشکی

اگه گوشت بوقلمون بسته بندی شده می خرین، دنبال برچسب های معتبر باشین، مثل مجوز دامپزشکی، شماره پروانه بهداشتی و اطلاعات کارخانه فراوریکننده. بنا بر راهنمای خرید گوشت بوقلمون، این برچسب ها نشون می دن که گوشت تحت نظارت فراوری شده و احتمال آلودگی یا تقلب کمتره. نبود این اطلاعات روی بسته، یه زنگ خطره.

8- ظاهر یخچال و نحوه چیدمان گوشت بوقلمون

یه فروشگاه حرفه ای فقط گوشت خوب نمی فروشه، بلکه نحوه نگهداریش هم مهمه. یخچال باید تمیز، مرتب و بدون تجمع مایعات باشه. بسته ها نباید روی هم فشرده شده باشن یا در معرض نور مستقیم قرار بگیرن. اگه یخچال شلوغ، گرم یا نامرتب باشه، احتمال فساد بالا می ره، حتی اگر گوشت بوقلمون، مرغوب به نظر برسه.

9- برترین زمان خرید گوشت بوقلمون؛ صبح زود بهتر از آخر شب

اگه می خواین گوشت تازه تری گیرتون بیاد، بهتره خرید رو بذارین برای اول صبح، مخصوصا در فروشگاه هایی که روزانه بار تازه میارن. آخر شب معمولا انتخاب ها محدودتره و ممکنه گوشت ها چند ساعت در یخچال بوده باشن. این نکته ساده، ولی تأثیرگذار می تونه کیفیت خریدتون رو بالا ببره.

10- آنالیز محل اتصال استخوان و گوشت بوقلمون

بر اساس راهنمای خرید گوشت بوقلمون، در گوشت های استخوان دار مثل ران یا بال، محل اتصال استخوان به گوشت باید تمیز، بدون خون مردگی یا تیرگی باشه. وجود لکه های تیره یا بافت کبود اطراف استخوان، می تونه نشونه نگهداری نامناسب یا ذبح غیراصولی باشه. این نکته برای مخاطب های حرفه ای تر خیلی مهمه.

11- گوشت بوقلمون داخلی یا وارداتی؟

در برخی بازارها، گوشت بوقلمون وارداتی (مثلا از ترکیه یا برزیل) با گوشت فراوری داخل رقابت می کنه. تفاوت های این دو مدل گوشت بوقلمون، می تونه شامل نوع پرورش، نحوه انجماد و حتی طعم باشه. گوشت وارداتی معمولا منجمده و ممکنه چند ماه در سردخانه بوده باشه.

12- گوشت بوقلمون تزریق شده یا طبیعی؟

برخی از گوشت های بوقلمون صنعتی، مخصوصا بسته بندی شده ها، با محلول نمک، فسفات یا آب تزریق می شن تا وزنشون بیشتر بشه و موقع پخت خشک نشن. این موضوع معمولا روی برچسب با عباراتی مثل محلول دار یا آب افزوده تعیین می شه. اگه دنبال گوشت بوقلمون طبیعی و بدون افزودنی هستین، حتما این مورد رو آنالیز کنین، چون تزریق می تونه طعم، بافت و حتی ارزش غذایی رو تغییر بده.

13- گوشت بوقلمون ارگانیک یا پرورش صنعتی؟

گوشت بوقلمون ارگانیک معمولا از پرنده هایی تهیه می شه که تغذیه طبیعی داشتن و آنتی بیوتیک یا هورمون رشد به اون ها تزریق نشده. این نوع گوشت طعم ملایم تر، بافت طبیعی تر و گاهی قیمت بالاتری داره. بنابراین اطلاع از تفاوت بین گوشت ارگانیک و صنعتی می تونه خیلی مفید باشه.

14- نحوه انتقال گوشت بوقلمون از فروشگاه تا خانه

حتی اگه گوشت رو از یه فروشگاه عالی بخرین، اگه توی مسیر تا خونه دمای مناسب حفظ نشه، کیفیتش پایین میاد. پیشنهاد حرفه ای اینه که گوشت رو آخرین مرحله خرید بذارین، از کیسه های عایق یا یخ خشک استفاده کنین و سریع به یخچال برسونین.

آزمایش های خانگی برای تشخیص تازگی گوشت بوقلمون

اگه مطمئن نیستین که گوشت بوقلمونی که خریدین واقعا تازه ست یا نه، چند آزمایش ساده و مؤثر وجود داره که می تونین توی خونه انجام بدین. این روش ها احتیاج به ابزار خاصی ندارن، ولی دقت و توجه شما رو می طلبن، چون گاهی ظاهر گوشت فریب دهنده ست.

1- تست بوی گوشت بوقلمون؛ اولین و مهم ترین مرحله

گوشت تازه بوقلمون باید بویی ملایم، طبیعی و تقریبا بی بو داشته باشه. اگه بوی ترش، فلزی یا شبیه آمونیاک حس کردین، احتمال فساد بالاست، حتی اگر بوی اون طبیعی به نظر برسه. این تست ساده ولی بسیار قابل اعتماد، مخصوصا برای گوشت هایی که چند روز در یخچال بودن، ضروریه.

2- تست بافت گوشت بوقلمون؛ لمس کنید، قضاوت کنید

با انگشت تمیز روی سطح گوشت فشار بدین. گوشت تازه باید کمی ارتجاعی باشه و سریع به حالت اول برگرده. اگه بافت گوشت لزج، چسبناک یا خیلی نرم و شل باشه، احتمال کهنگی یا فساد وجود داره. بعلاوه، وجود نقاط سفت یا خشک شده روی سطح گوشت نشونه نگهداری نامناسبه.

3- تست رنگ و ظاهر گوشت بوقلمون؛ دنبال یکنواختی باشین

رنگ گوشت بوقلمون تازه معمولا صورتی روشن یا کرم مایل به صورتیه. وجود لکه های خاکستری، سبز یا تیره، نشونه فساد یا اکسید شدن گوشت هست. بعلاوه، سطح گوشت باید کمی براق باشه، نه تیره و نه خاکستری. اگه رنگ گوشت کدر یا مات شده، احتمال کهنگی بالاست.

4- تست رطوبت گوشت بوقلمون؛ نه خیس، نه خشک

یه دستمال کاغذی تمیز روی گوشت بذارین و بردارین. اگه دستمال خیلی خیس شد یا مایع چسبناک بهش چسبید، یعنی گوشت بیش از حد رطوبت داره، که می تونه نشونه تزریق آب یا فساد باشه. در مقابل، اگه گوشت بیش از حد خشک باشه، ممکنه کهنه یا فریز شده قدیمی باشه.

5- تست پخت سریع گوشت بوقلمون؛ برای موارد مشکوک

اگه هنوز مطمئن نیستین، یه تکه کوچک از گوشت رو بدون ادویه در ماهیتابه با حرارت میانه بپزین. گوشت تازه بوی خوبی می ده، آب کمی آزاد می کنه و بافتش منسجم می مونه. گوشت کهنه یا فاسد معمولا بوی ناخوشایند فراوری می کنه، آب زیادی پس می ده و بافتش وا می ره یا تیره می شه.

گوشت بوقلمون تازه بخریم یا منجمد؟

موقع خرید گوشت بوقلمون، یکی از اولین تصمیم ها اینه که سراغ گوشت تازه برین یا منجمد، چون هر کدوم مزایا و محدودیت های خودشون رو دارن و انتخاب درست بستگی به نوع غذا، زمان مصرف و حتی سبک آشپزی شما داره.

گوشت بوقلمون تازه؛ طعم بهتر، ولی حساس تر

اگه گوشت تازه بوقلمون می خرین، حتما همون روز یا نهایتا روز بعد مصرفش کنین. برای نگهداری بیشتر، می تونین بلافاصله فریزش کنین، ولی فقط یک بار، چون فریز دوباره کیفیت رو پایین میاره.

مزایا

  • بافت لطیف تر و طعم طبیعی تر
  • مناسب برای غذاهایی که به بافت حساس هستن (مثل گریل یا پخت سریع)
  • آماده مصرف بدون احتیاج به یخ زدایی.

معایب

  • ماندگاری کوتاه تر (معمولا 2 تا 3 روز در یخچال)
  • حساس به دمای نگهداری و فساد سریع تر
  • در همه فصل ها یا فروشگاه ها در دسترس نیست.

گوشت بوقلمون منجمد؛ ماندگاری بالا، ولی احتیاجمند دقت

گوشت منجمد باید در دمای زیر منفی 18 درجه نگهداری بشه. وجود کریستال های یخ زیاد یا تغییر رنگ نشونه انجماد ضعیفه. حتما تاریخ فراوری و شرایط بسته بندی رو آنالیز کنین.

مزایا

  • ماندگاری طولانی تر (تا چند ماه در فریزر)
  • مناسب برای برنامه ریزی غذایی یا خرید عمده
  • در بیشتر فروشگاه ها همواره در دسترسه.

معایب

  • احتمال افت کیفیت در صورت انجماد غیراصولی
  • احتیاج به یخ زدایی قبل از مصرف
  • گاهی بافت کمی خشک تر یا سفت تر می شه.

نکات مهم نگهداری گوشت بوقلمون؛ از خرید تا مصرف

نگهداری درست گوشت بوقلمون نه تنها باعث حفظ طعم و بافت می شه، بلکه از رشد باکتری و فساد زودهنگام جلوگیری می کنه. چه گوشت تازه خریده باشین، چه منجمد، رعایت چند نکته ساده ولی مهم می تونه تفاوت زیادی در نتیجه نهایی غذا ایجاد کنه.

نگهداری گوشت بوقلمون تازه در یخچال

  • گوشت تازه باید بلافاصله بعد از خرید در یخچال قرار بگیره، در دمای زیر 4 درجه سانتی گراد.
  • بهتره گوشت رو در ظرف دربسته یا کیسه مخصوص نگهداری کنین تا از تماس با هوا و انتقال بو جلوگیری بشه.
  • گوشت بوقلمون تازه معمولا تا 2 روز قابل نگهداریه؛ بعد از اون باید یا مصرف بشه یا فریز بشه.
  • اگه گوشت بوی غیرطبیعی، رنگ کدر یا بافت لزج پیدا کرد، نشونه فساد یا نگهداری نامناسبه.

نگهداری گوشت بوقلمون منجمد در فریزر

  • دمای فریزر باید همواره زیر منفی 18 درجه باشه.
  • گوشت بوقلمون رو در بسته بندی وکیوم شده یا کیسه مخصوص فریزر نگهداری کنین تا از سوختگی فریزر (Freezer Burn) جلوگیری بشه.
  • بهتره تاریخ فریز کردن رو روی بسته بنویسین؛ گوشت بوقلمون تا 6 ماه در فریزر قابل نگهداریه، ولی هرچه زودتر مصرف بشه، کیفیتش بهتر می مونه.
  • از فریز کردن دوباره گوشت یخ زدایی شده خودداری کنین، مگر اینکه کاملا پخته شده باشه.

نگهداری گوشت بوقلمون پخته شده

  • گوشت بوقلمون پخته شده باید بعد از سرد شدن، حدبیشتر تا 2 ساعت در یخچال قرار بگیره.
  • در ظرف دربسته یا کیسه زیپ دار نگهداری بشه تا از خشک شدن و انتقال بو جلوگیری بشه.
  • تا 3 روز در یخچال قابل نگهداریه؛ برای نگهداری طولانی تر، می تونین فریزش کنین.
  • موقع گرم کردن مجدد، گوشت بوقلمون باید کاملا داغ بشه تا احتمال رشد باکتری از بین بره.

چند نکته حرفه ای برای حفظ کیفیت گوشت بوقلمون

  • گوشت رو در قسمت سردتر یخچال نگهداری کنین، نه داخل درِ یخچال که دما نوسان داره.
  • از تماس مستقیم گوشت خام با مواد غذایی دیگه جلوگیری کنین تا آلودگی متقاطع ایجاد نشه.
  • اگه گوشت بوقلمون رو فریز می کنین، بهتره در حجم های کوچک بسته بندی بشه تا یخ زدایی راحت تر و سریع تر انجام بشه.
  • برای گوشت بوقلمون چرخ نموده، نگهداری در فریزر بیشتر از 3 ماه توصیه نمی شه، چون بافتش سریع تر آسیب می بینه.

سوالات متداول درباره راهنمای خرید گوشت بوقلمون

1- گوشت بوقلمون برای چه غذاهایی مناسب تره؟

سینه برای غذاهای رژیمی، پخت در فر یا گریل؛ ران برای خورشت ها، بریانی و غذاهای طولانی پز؛ گوشت چرخ نموده برای کتلت، کوفته یا سس های گوشتی. انتخاب نوع گوشت بوقلمون باید با نوع غذا هماهنگ باشه.

2- آیا گوشت بوقلمون زودتر از گوشت های دیگه بو می گیره؟

بله، چون چربی کمتری داره و نسبت به دمای محیط حساس تره، گوشت بوقلمون زودتر بو می گیره و فاسد می شه. به همین علت باید سریع مصرف یا فریز بشه و حتما در ظرف دربسته نگهداری بشه.

3- تفاوت گوشت بوقلمون صنعتی با محلی چیه؟

گوشت بوقلمون صنعتی معمولا یکنواخت تر، کم چرب تر و با کنترل بهداشتی بالاتره، ولی ممکنه طعمش کمی خنثی باشه. گوشت بوقلمون محلی طعم قوی تری داره، ولی بافتش ممکنه سفت تر باشه و احتیاج به پخت طولانی تر داشته باشه. انتخاب بین این دو بستگی به سبک آشپزی شما داره.

4- آیا گوشت بوقلمون برای بچه ها مناسبه؟

بله، کاملا. چون گوشت بوقلمون پروتئین بالا و چربی کمی داره، برای تغذیه کودک مفیده، مخصوصا سینه بوقلمون. فقط باید خوب پخته بشه و بافتش نرم باشه تا راحت جویده بشه.

5- گوشت بوقلمون چرخ نموده بهتره یا ترکیبی با گوشت دیگه؟

اگه دنبال طعم قوی تر و بافت بهتر هستین، ترکیب گوشت بوقلمون با گوشت گوساله یا کمی چربی حیوانی توصیه می شه. ولی برای غذاهای رژیمی یا سبک، گوشت چرخ نموده بوقلمون به تنهایی هم جواب می ده، فقط باید مراقب خشکی گوشت باشین.

منبع: افق کوروش
انتشار: 25 مرداد 1404 بروزرسانی: 25 مرداد 1404 گردآورنده: sargarmi-tafrihi.ir شناسه مطلب: 2187

به "60 نکته راهنمای خرید گوشت بوقلمون ، سینه، ران یا چرخ نموده بخریم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "60 نکته راهنمای خرید گوشت بوقلمون ، سینه، ران یا چرخ نموده بخریم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید