ظریف: می توان مکانیسمی برای همزمان کردن اجرای برجام توسط ایران و آمریکا داشت

به گزارش سرگرمی تفریحی، وزیر خارجه ایران در مصاحبه با شبکه خبری سی ان ان توضیح داد می توان از مکانیسمی برای همزمان کردن اجرای تعهدات برجامی توسط ایران و آمریکا استفاده کرد.

ظریف: می توان مکانیسمی برای همزمان کردن اجرای برجام توسط ایران و آمریکا داشت

به گزارش گروه سیاسی خبرنگاران، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه ای شامگاه دوشنبه توضیح داد می توان مکانیسمی را برای هماهنگ سازی و همزمان کردن اقدامات واشنگتن و تهران جهت اجرای کامل تعهدات برجامی به کار گرفت.

ظریف در مصاحبه ای اختصاصی با سی ا ن ان گفت: ضروری است دولت آمریکا به برجام برگردد و ایران آماده خواهد بود فوراً [این اقدام] را پاسخ دهد. زمان، مهم نیست، مسئله این است که آیا ایالات متحده -دولت جدید [آمریکا]- می خواهد سیاست های شکست خورده دولت ترامپ را دنبال کند یا نه.

کریستین امان پور پرسید آیا ممکن است از مکانیسمی برای حل و فصل اختلافات بر سر اینکه کدام طرف باید نخست به برجام برگردد استفاده کرد. ظریف گفت: می توان مکانیسمی برای همزمان کردن یا هماهنگ کردن آن (بازگشت ایران و آمریکا به برجام) داشت.

وی در ادامه گفت: همان طور که می دانید در داخل خود توافق هسته ای مکانیسمی تعبیه شده که کمیسیون مشترک است و کمیسیون مشترک یک هماهنگ نماینده دارد. این هماهنگ نماینده دو سِمت دارد- [این هماهنگ نماینده] قبلاً فدریکا موگرینی بود، الان جوزپ بورل است- یکی از دو سِمت او، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا است و سِمت دیگر، هماهنگ نماینده کمیسیون مشترک است.

ظریف در ادامه گفت: او می تواند از سمتش در کسوت هماهنگ نماینده کمیسیون مشترک برای هماهنگ سازی اقداماتی که ضروری است ایران و ایالات متحده انجام دهند، استفاده کند. به طور تعیین، اقداماتی که ایران انجام می دهد همیشه تحت نظارت و راستی آزمایی آژانس بین المللی انرژی اتمی بوده و ما نشان داده ایم که به قول هایمان عمل نموده ایم. آن طرفی که نتوانسته نشان دهد به قول هایش عمل می نماید ایالات متحده بوده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران گفت: همان طور که گفتیم ضروری است که ایالات متحده حسن نیت خودش را نشان دهد؛ ما همین حالا هم حسن نیت خودمان را اثبات نموده ایم. اگر ما از محدودیت های توافق فاصله گرفته ایم به خاطر آن است که ایالات متحده کوشش کرد یک جنگ مالی تمام عیار به ایران تحمیل کند. این را متوقف کند، ما به پایبندی کامل برمی گردیم.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از این مصاحبه به سئوال کریستین امان پور که گفت مصوبه مجلس شورای اسلامی ایران در صورت اجرایی شدن ناقض تعهدات ایران در برجام خواهد بود اینطور پاسخ داد: آن اقدامات، نقض تعهدات ما نخواهد بود، بلکه بخشی از فرایند کاهش تعهدات ما خواهد بود؛ چون اینها تعهدات داوطلبانه ای بودند که ما به آنها پایبند شدیم. بازرس های آژانس اخراج نخواهند شد، بلکه بازرسی های آژانس محدود می شوند، چون همان طور که می دانید در حال حاضر ایران تحت شدیدترین مکانیسم های نظارتی آژانس نسبت به هر جای دیگر جهان قرار گرفته است. آژانس بین المللی انرژی اتمی بارها و بارها در ایران بازرسی انجام داده و ما این را محدود خواهیم کرد.

دولت آمریکا اردیبهشت ماه سال 1397 از برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام خارج شد و همه تحریم های برطرف شده ذیل این توافق را علیه ایران بازگرداند.

جمهوری اسلامی ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا به طور کامل تعهداتش در توافق هسته ای را اجرا کرد و به کشورهای اروپایی که وعده جبران آثار این خروج را می دادند برای عمل به تعهداتشان فرصت دارد.

یک سال بعد که دولت های اروپایی نتوانستند به تعهداتشان عمل نمایند جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت طبق مفاد مندرج در توافق هسته ای طی چند گام تعهداتش در توافق هسته ای را کاهش خواهد داد.

ایران از آن موقع به بعد تعهداتش به محدودیت های مندرج در برجام در زمینه غنی سازی، میزان ذخائر اورانیوم و تحقیق بر روی سانتریفیوژهای پیشرفته کنار گذاشته است. تهران علاوه بر این کار بر روی یک خط مونتاژ جهت ساخت اورانیوم فلزی را هم از سر گرفته است.

جمهوری اسلامی ایران گفته همه این گام ها بازگشت پذیر هستند و چنانچه واشنگتن به برجام برگردد ایران نیز این اقدامات را به عقب برخواهد گرداند.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 11 اسفند 1399 بروزرسانی: 11 اسفند 1399 گردآورنده: sargarmi-tafrihi.ir شناسه مطلب: 1215

به "ظریف: می توان مکانیسمی برای همزمان کردن اجرای برجام توسط ایران و آمریکا داشت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ظریف: می توان مکانیسمی برای همزمان کردن اجرای برجام توسط ایران و آمریکا داشت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید