طرز تهیه قطاب؛ شیرینی خوشمزه کرمان و یزد

به گزارش سرگرمی تفریحی، در کشور ما و در هر یک از شهر های آن خوراکی و محصولات و کالا های منحصربه فردی وجود دارد که ویژه و خاص همان شهر و استان است و معمولا به عنوان سوغات نامیده می شوند و کسانی که برای گردش به آن شهر ها می روند از این سوغات برای دوستان و حتی خود به عنوان یادگاری می آورند.

طرز تهیه قطاب؛ شیرینی خوشمزه کرمان و یزد

از سوغاتی های بسیار خوب و خوشمزه ای که در بسیاری از شهر های ایران وجود دارد انواع شیرینی و نان است و از میان آن ها قطاب جایگاه ویژه ای دارد. قطاب نوعی شیرینی خوشمزه و پرهوادار است که در دو شهر کرمان و یزد و البته با دو سبک متفاوت درست می گردد.

در این مطلب شما را با روش درست کردن این شیرینی خوشمزه آشنا می کنیم تا آن را درست و در کنار اعضای خانواده نوش جان کنید. از این شیرینی خوشمزه می توان برای پذیرایی در کنار نوشیدنی های داغ مانند چای بهره ببرید.

مواد لازم برای درست کردن قطاب

آرد 2 پیمانه

شیر 1پیمانه

پودر گردو 50 گرم

پودر بادام 50 گرم

پودر شکر 200 گرم

روغن جامد 1 پیمانه

هل 1 قاشق مرباخوری

بیکینگ پودر 1 قاشق چای خوری

روش تهیه قطاب خانگی و خوشمزه

در ابتدا و برای درست کردن قطاب باید روغن جامد را با همزن خوب هم بزنید تا سبک و روشن گردد سپس شیر و پودر هل را به آن می افزاییم تا خوب با هم مخلوط شوند.

در این بخش بکینگ پودر و آرد را با هم مخلوط و الک می کنیم و به این مواد می افزاییم. این کار را ادامه می دهیم تا خمیر لطیف و نرمی به دست آید.

به گزارش جامعه 24 ، می توان خمیر را نزدیک به 100 بار از بالا به پایین و درون ظرف پرتاب کرد این کار را به جای ورزدادن به کار می بریم و جایگزین این کار می کنیم.

در این مرحله خمیری که ورز داده شده است و به دست نمی چسبد را درون کیسه می گذاریم و به مدت 15 دقیقه در دمای محیط قرار می دهیم و بعد 15 دقیقه دیگر نیز در یخچال می گذاریم.

پس از آن خمیر را از یخچال بیرون می آوریم و با وردنه آن را باز می کنیم و با قالب یا در لیوان قالب می زنیم.

در ظرفی پودر گردو، پودر بادام، پودر شکر و هل را با هم مخلوط می کنیم. در قطاب کرمانی درون قطاب از پودر پسته و هل استفاده می گردد و در یزد از پودر گردو در آن به کار می رود. 1 الی 2 قاشق از مواد پودر گردو و … داخل خمیر می ریزیم و دو سر دایره را به هم وصل می کنیم. می توان کناره های خمیر را به حالت نیشگون گرفتن به هم وصل کرد تا از بازنشدن آن مطمئن باشیم.

تمامی خمیر را به این شکل آماده می کنیم و کناری می گذاریم.

نحوه درست کردن قطاب خانگی؛ شیک و مجلسینحوه درست کردن قطاب خانگی؛ شیک و مجلسی

این شیرینی برای درست شدن باید در روغن فراوان سرخ گردد البته می توانید آن را درون فر هم بگذارید، اما اصل آن سرخ شده است. اگر می خواهید آن ها را سرخ کنید در قابلمه ای کوچک روغن به میزان ای می ریزیم که در آن شناور باشد و سپس روی حرارت کم قرار می دهیم تا به مرور زمان روغن داغ گردد. سپس قطاب ها را در روغن قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا با حرارت کم خوب مغز پخت و سرخ شوند.

هنگامی که خوب سرخ شدند از روغن بیرون آورده و در صافی قرار می دهیم تا روغن اضافی آن ها خارج گردد. هنگامی که روغن آن ها خارج شد آن ها را درون خاک قند بغلتانید.

در کرمان قطاب ها را هم در خاک قند و هم در شیره می خوابانند که هر یک هوادار خاص خود را دارد

منبع: گردشبان
انتشار: 31 تیر 1402 بروزرسانی: 31 تیر 1402 گردآورنده: sargarmi-tafrihi.ir شناسه مطلب: 2016

به "طرز تهیه قطاب؛ شیرینی خوشمزه کرمان و یزد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه قطاب؛ شیرینی خوشمزه کرمان و یزد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید