طرز تهیه ترشی گوجه سبز به 5 روش مختلف و ساده

به گزارش سرگرمی تفریحی، مواد اصلی ترشی گوجه سبز، سرکه، نمک و مقداری گوجه سبز تازه است. البته افزودن سبزیجات تازه و معطر مثل مرزه و ترخون، عطر و طعم ترشی شما را خیلی بهتر می نماید. در طرز تهیه ترشی گوجه سبز ، گوجه سبزها را به صورت لایه لایه با حبه های سیر، فلفل قرمز، غوره و سبزیجات معطر داخل بطری ترشی ریخته و آن را با سرکه و کمی نمک پر کنید. اگر خواستار طعم متفاوت تری هستید، کمی چاشنی رب انار اضافه کنید و اگر می خواهید ترشی شما زودتر برسد، قبل از هر کار، کمی گوجه سبزها را بپزید.

طرز تهیه ترشی گوجه سبز به 5 روش مختلف و ساده

در ادامه، جدول مشخصات غذایی این ترشی متفاوت و خوش طعم را با هم می بینیم:

ترشی گوجه سبز

تعداد نفراتبه میزان یک شیشه بزرگ
زمان آماده سازیکمتر از 30 دقیقه
اندازه سختیکم

طرز تهیه ترشی گوجه سبز

طعم ترشی گوجه سبز به مزه گوجه سبزها و میزان سرکه و نمک بستگی دارد. با این حال اگر مزه های ملس را ترجیح می دهید، می توانید 1 قاشق کوچک شکر را در سرکه حل نموده و آن را داخل ظرف ترشی بریزید. حالا اگر می خواهید با جزئیات کامل بدانید که ترشی گوجه سبز چه جوری درست میشه ، با ما همراه باشید و مواد اولیه جدول زیر را آماده کنید:

مواد لازم برای تهیه ترشی گوجه سبز

مواد اولیه برای تهیه ترشی گوجه سبز به صورت جدول زیر است. فقط در نظر داشته باشید که میزان سرکه باید به میزان ای باشد که کاملاً روی گوجه سبزها را بپوشاند.

مواد لازممیزان مورد احتیاج
گوجه سبز1.5 کیلوگرم
سرکه سفیدبه میزان لازم
سیر6 حبه
فلفل سبز یا قرمز تند4 عدد
پودر موسیر2 قاشق مرباخوری
ادویه ترشی4 قاشق مرباخوری
ترخون تازه5 شاخه
غورهبه میزان دلخواه

مراحل تهیه ترشی گوجه سبز

برای تهیه ترشی گوجه سبز با سرکه انگور مطابق مراحل زیر عمل کنید:

  • مرحله اول: ابتدا گوجه سبزها را بشویید و روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا کاملاً خشک شوند.
  • مرحله دوم: یک ظرف مناسب شیشه ای و خشک را انتخاب نموده و میزانی از گوجه سبزها را داخل آن بریزید.
  • مرحله سوم: حالا میزانی پودر موسیر و ادویه ترشی را روی گوجه سبزها بریزید. در ادامه، کمی غوره، 1 عدد فلفل قرمز، 1 شاخه ترخون و 2 حبه سیر را هم اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: به همین ترتیب، تمام مواد و گوجه سبزها را به صورت لایه لایه داخل ظرف ترشی بریزید. لایه آخر باید شامل مخلفات ترشی مثل ادویه ها، فلفل، سیر و… باشد.
  • مرحله پنجم: حالا داخل ظرف ترشی را با سرکه سفید پر نموده و به میزان دلخواه هم نمک اضافه کنید. دقت کنید که سرکه کاملاً روی گوجه سبزها را بپوشاند.
  • مرحله ششم: در نهایت دهانه شیشه را با یک نایلون تمیز بپوشانید و درب آن را کاملاً محکم کنید. سپس، ظرف را در جایی خشک و خنک قرار دهید و 2 هفته صبر کنید تا ترشی گوجه سبز مجذوب نماینده شما کاملاً برسد.

طرز تهیه ترشی گوجه سبز با رب انار

اگر دوست دارید ترشی گوجه سبز شما طعم ملسی داشته باشد، طبق دستور زیر عمل کنید:

  • مرحله اول: ابتدا گوجه سبزها را بشویید و خشک کنید. سپس، آن ها را به صورت لایه لایه با ادویه جات و سایر مخلفات ترشی گوجه سبز داخل یک ظرف شیشه ای بریزید.

نکته: مخلفات این مدل ترشی گوجه سبز هم دقیقاً مشابه دستور بالا است.

  • مرحله دوم: 1 تا 2 قاشق غذاخوری رب انار را با سرکه ترکیب نموده و آن را روی مواد ترشی بریزید.
  • مرحله سوم: در نهایت، میزان نمک ترشی را تنظیم نموده و درب آن را محکم ببندید. ترشی را به مدت 2 هفته در مکانی خشک و خنک قرار دهید تا برسد.

طرز تهیه ترشی گوجه سبز پخته

اگر برای چشیدن طعم ترشی گوجه سبز عجله دارید، از این روش بهره ببرید.

  • مرحله اول: گوجه سبزها را با مخلوط سرکه و میزانی آب به مدت چند دقیقه بپزید تا کمی نرم تر شوند.
  • مرحله دوم: پس از کمی خنک شدن محتویات قابلمه (گوجه سبز، آب و سرکه)، آن ها را داخل ظرف ترشی ریخته و ادویه ها و سایر طعم دهنده های دلخواه را اضافه کنید.
  • مرحله سوم: حالا درب ترشی را محکم ببندید و آن را در جایی تاریک و خنک قرار دهید.

ترشی گوجه سبز به این روش زودتر می رسد و آماده مصرف می گردد.

طرز تهیه ترشی گوجه سبز ساده

در این روش به ازای 1 کیلوگرم گوجه سبز تازه به 1 قاشق سوپ خوری نمک و میزان لازم سرکه سفید یا قرمز احتیاج دارید. ترشی را طبق مراحل زیر تهیه کنید:

  • مرحله اول: گوجه سبزها را پس از شستن و خشک کردن، داخل ظرف ترشی ریخته و ظرف را با مخلوط سرکه و نمک پر کنید.
  • مرحله دوم: حالا درب ظرف را محکم ببندید و آن را به مدت 2 هفته در جایی تاریک و خنک نگهداری کنید تا آماده خوردن گردد.

به همین سادگی ترشی گوجه سبز شما بدون طعم دهنده های مختلف، آماده می گردد.

ترشی شور گوجه سبز

تفاوت شور با ترشی این است که در شور از میزان کمتری سرکه استفاده می گردد. بنابراین اگر معده شما نسبت به تندی و تیزی سرکه حساس است، احتمالاً درست کردن ترشی شور گوجه سبز برایتان مناسب تر خواهد بود. برای تهیه ترشی گوجه سبز با آب نمک و سرکه، مطابق مراحل زیر پیش بروید:

  • مرحله اول: میزانی آب نمک درست نموده و اندازه نمک را بر اساس ذائقه خود تنظیم کنید.
  • مرحله دوم: گوجه سبزهای شسته شده و خشک را داخل ظرف ترشی بریزید و آب نمک را به آن اضافه کنید.
  • مرحله سوم: در نهایت، 2 تا 3 قاشق سرکه سفید را به ظرف اضافه نموده و روی شور را با سبزی های ترشی مثل مرزه و ترخون و چند حبه سیر بپوشانید.
  • مرحله چهارم: حالا درب ظرف را محکم کنید و آن را به مدت 2 هفته در مکانی خنک و سایه قرار دهید تا آماده مصرف گردد.

فوت و فن های طرز تهیه ترشی گوجه سبز+ نکات آن

در طرز تهیه ترشی گوجه سبز با سرکه قرمز یا سفید، نکات زیر را هم به خاطر بسپارید:

  • استفاده از سبزی ترخون، عطر و بوی خوبی به این ترشی می دهد. البته در بعضی دستورالعمل ها از مخلوط سبزیجاتی مثل نعنا، ترخون، مرزه و جعفری هم استفاده می گردد.
  • برای مخلوط کردن سرکه و آب، از آب جوشیده سرد شده بهره ببرید.
  • بعضی ترجیح می دهند گوجه سبزها را کاملاً ریز نموده و هسته های آن را خارج نمایند. این موضوع سلیقه ای است.
  • در صورت استفاده از گوجه سبزهای درسته، بهتر است چند سوراخ در بدنه آن ها ایجاد کنید تا بهتر طعم دار شوند.

اصول نگهداری از ترشی گوجه سبز چیست؟

به طور معمول 2 هفته زمان ضروری است تا ترشی گوجه سبز کاملاً جا بیفتد. پس از این زمان، ظرف ترشی را به یخچال منتقل کنید. همواره به یاد داشته باشید که گرما و نور آفتاب از عوامل خراب شدن ترشی ها هستند. بعلاوه از قرار دادن ظرف ترشی در فریزر هم خودداری کنید.

چطور جلوی کپک زدن ترشی گوجه سبز را بگیریم؟

یکی از مهم ترین نکته ها برای جلوگیری از کپک زدن ترشی گوجه سبز، خشک بودن ظرف ترشی و بعلاوه گوجه سبزها است. بعلاوه اطمینان حاصل کنید که درب ظرف ترشی کاملاً بسته است و هیچ گونه هوایی به داخل آن نفوذ نمی نماید. یکی از روش های پلمپ کردن درب شیشه این است که ظرف را 30 دقیقه به صورت برعکس در دمای محیط قرار دهید یا اینکه از یک تکه پلاستیک تمیز به عنوان حائلی میان دهانه و درب شیشه بهره ببرید.

برترین جایگزین ها در برای تهیه ترشی گوجه سبز چیست؟

ترشی گوجه سبز را به جای سرکه سفید با سرکه قرمز هم می توان درست کرد. بعلاوه می توانید سرکه را به طور کامل حذف نموده و به جای آن از آبغوره بهره ببرید.

خواص گوجه سبز

گوجه سبز خواص بسیاری دارد که بعضی از آن ها در قالب ترشی گوجه سبز هم حفظ می شوند. برای مثال این میوه به درمان کبد چرب یاری می نماید. بعلاوه مصرف آن برای جلوگیری از سرماخوردگی و برطرف یبوست هم مناسب است. به علاوه، این میوه سرشار از آنتی اکسیدان است و برای سلامت دهان و دندان هم توصیه می گردد. البته، گوجه سبز طبع سردی دارد و در قالب ترشی این سردی بیشتر می گردد. بنابراین استفاده از سبزیجاتی مثل نعنا یا ترخون، فکر خوبی برای تعدیل طبع این میوه است.

ترشی گوجه سبز، داستان توپ های ترش و خوشمزه

نحوه تهیه ترشی گوجه سبز را برای شما گفتیم و شما را با نکات تهیه آن آشنا کردیم. پیشنهاد می کنیم این ترشی را به یکی از چند روش گفته شده تهیه نموده و از طعم آن لذت ببرید. البته، اگر گوجه سبز در منزل ندارید هم نگران نباشید. سفارش آنلاین میوه خبرنگاران در خدمت شما است و می توانید میوه مورداحتیاج خود را سفارش داده و در مدت زمان کوتاهی آن درب منزل تحویل بگیرید.

سوالات متداول

روش های تهیه ترشی گوجه سبز چیست؟

شما می توانید این ترشی بهاره را با آب نمک و سرکه، رب انار یا سرکه خالص درست کنید. در صورت پختن گوجه سبزها هم ترشی شما زودتر می رسد.

ادویه های ترشی گوجه سبز چیست؟

استفاده از فلفل سیاه و قرمز در طرز تهیه ترشی گوجه سبز متداول است. اما اگر بخواهید می توانید از ادویه ترشی بهره ببرید. این ادویه شامل ترکیبی از سیاه دانه، گلپر، فلفل سیاه و قرمز، رازیانه، پودر زیره سبز، پودر تخم گشنیز، دارچین و پودر جوز هندی است.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 8 بهمن 1403 بروزرسانی: 8 بهمن 1403 گردآورنده: sargarmi-tafrihi.ir شناسه مطلب: 2141

به "طرز تهیه ترشی گوجه سبز به 5 روش مختلف و ساده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی گوجه سبز به 5 روش مختلف و ساده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید