شرکت های چینی به دنبال حضور در بازار فن آوری صلح آمیز هسته ای ایران

به گزارش سرگرمی تفریحی، توافق هسته ای باعث کوشش فزاینده چین برای حضور در بازار انرژی صلح آمیز هسته ای ایران حتی پررنگ تر از دوره قبل از تحریم ها شده است.

شرکت های چینی به دنبال حضور در بازار فن آوری صلح آمیز هسته ای ایران

با ما همراه باشید و با قیمت تور چین تابستان 99 از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران به نقل از گلوبالیست، همکاری هسته ای ایران و چین سابقه ای طولانی دارد. این کشور در سال 91 به صورت مخفیانه اورانیوم طبیعی به ایران صادر می کرد که برای آزمایشات مربوط به تست قطعات در فرآیند تبدیل اورانیوم مورد استفاده قرار می گرفت. در سال بعد از آن پکن همچنین قراردادی برای فروش راکتورهای آب سبک وراکتورهای تحقیقاتی بزرگ که قابلیت فراوری پلوتونیوم را داشت نیز امضا کرد.

البته هرچند درپی فشارهای آمریکا پکن تسلیم شد و روابط هسته ای خود با ایران را کاهش داد اما تهران به دنبال پیشبرد برنامه هسته ای خود با یاری چشم بادامی ها بود. در زمان تحریم ها نیز چین در کنار تهران ایستاد.

پس از توافق هسته ای و برطرف تدریجی تحریم ها چین ایران را به عنوان یک بازار بزرگ در خاورمیانه می دید و سفر رئیس جمهوری این کشور در ژانویه 2016 به ایران و خبر از توافقات میان طرفین برای مبادلات 600 میلیارد دلاری حاکی از همین مسئله بود.

درپی توافق و اجرای برنامه اقدام مشترک ایران امکان استفاده از فن آوری صلح آمیز هسته ای را داشت و به همین دلیل روسیه و چین به دنبال استفاده از این موقعیت به نفع شرکتهای فعال خود در بخش های صلح آمیز هسته ای و ورود به بازار انرژی ایران بودند.

البته چین در این بین رقبایی مانند ژاپن و کره جنوبی را نیز در کنار خود می بیند و قصد ندارد سهم خود را با چنین کشورهایی تقسیم کند. با ادامه همکاری ایران و چین و تقویت این ارتباط اعمال تحریم های دوباره غرب بر این سخت تر از گذشته خواهد شد. تهران هنوز یکی از تامین کنندگان قابل اعتماد نفت پکن به شمار می رود و از سوی دیگر نقش عمده ای در راهبرد یک کمربند، یک جاده چین ایفا می نماید.

با تمام این تفاسیر پکن روابط خود با عربستان به عنوان اصلی ترین رقیب ایران در منطقه را نیز گسترش داده و سعی داشته در جریان اختلاف این دو کشور نقشی بیطرف را ایفا نماید. به عنوان مثال در موضوع یمن این کشور موضعی دیپلماتیک اتخاذ کرد و سعی داشت به این مسئله ورود نکند.

منبع: تسنیم
انتشار: 23 اسفند 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: sargarmi-tafrihi.ir شناسه مطلب: 515

به "شرکت های چینی به دنبال حضور در بازار فن آوری صلح آمیز هسته ای ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شرکت های چینی به دنبال حضور در بازار فن آوری صلح آمیز هسته ای ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید