دلیل افزایش تری گلیسیرید خون چیست؟

به گزارش سرگرمی تفریحی، تری گلیسیرید نوعی لیپید است که مسئولیت ذخیره انرژی در بدن را دارد. کالری دریافت شده در بدن به تری گلیسیرید تبدیل می شود ولی بالا رفتن آن در بدن، خطراتی را هم به دنبال دارد.

دلیل افزایش تری گلیسیرید خون چیست؟

تریگلیسیرید یکی از انواع لیپدها است که نقس اساسی و مهمی در بدن دارد؛ مسئولیت ذخیره انرژی در بدن و عایق بندی به عهده این لیپید است که از یک گلیسرول و سه اسید چرب تشکیل شده است.

تری گلیسیرید با نام اختصاری T.G است و هنگامی که بدن بیش از اندازه کالری دریافت می کند این کالری به تریگلیسیرید تبدیل شده و در سلول های چربی ذخیره می شود. در مواقعی که نیاز به انرژی زیاد داشته باشید این سلول ها تجزیه می شود و انرژی لازم برای بدن را تامین می کند. اما هنگامی که از حد مجاز عبور کند باعث مسدود شدن و گرفتگی رگ قلب و سرخرگ ها می شود و به پانکراس صدمه می زند.

افزایش این لیپید در بدن علامتی ندارد. اما اگر ناشی از عوامل ژنتیکی باشد در زیر پوست بخش هایی از چربی مشاهده می شود. در برخی موارد ممکن است باعث ورم لوزالمعده شود که همراه با درد ناگهانی و شدید در ناحیه شکم، از دست دادن اشتها، تهوع، استفراغ و تب است.

عوامل افزایش دهنده تری گلیسیرید خون

  • از خطرناک ترین عوامل می توان به چاقی اشاره نمود .
  • بیماری های کلیوی
  • بیماری های تیروئیدی
  • دیابت
  • وراثت و ژنتیک
  • استفاده از برخی داروها نظیر استروژن، قرص های ضدبارداری، بتابلوکرها و استروئیدها
  • استفاده بیش از حد از مواد غذایی شیرین و چرب
  • مصرف زیاد الکل

رژیم غذایی مناسب جهت کاهش تری گلیسیرید

1) به منظور کاهش این نوع لیپید، رژیم غذایی مناسب و ورزش بهترین راه ممکن است. در صورتی که نمی توانید این عمل را انجام دهید باید تحت درمان پزشک قرار گرفته و از داروهای شیمیایی استفاده کنید .

روش های ساده و سریع برای لاغری شکم و پهلو

2) فعالیت بدنی خود را زیاد کنید و کمتر غذا میل کنید. به منظور کاهش این نوع لیپید، باید انرژی سوزانده شده شما بیشتر از انرژی دریافت شده از مواد غذایی باشد .

3) کربوهیدرات ها را نظیر شیرینی، شکلات، شکر و قند را از رژیم غذایی خود حذف کنید. بهتر است از کربوهیدرات های پیچیده که در نان و غلات سبوس دار، سبزی ها، میوه ها و حبوبات یافت می شود استفاده شود، همچنین این کربوهیدرات غنی از انواع ویتامین، املاح و آنتی اکسیدان ها است .

4) قند و شکر برای شما بسیار مضر است و آن را به عنوان یک سم یاد کنید. مواد مغذی درون شکر تقریباً صفر است و فقط حاوی کالری است و خیلی سریع به تریگلیسیرید تبدیل می شود. مواد قندی مانند نوشابه ها، دسرهای شیرین، شیرینی ها، شکلات، کیک، کلوچه، آب نبات، آدامس، آب میوه های مصنوعی، ژله، کرم کارامل می باشد .

5) از مصرف مواد غذایی، که حاوی انرژی زیاد و کربوهیدرات هستند، دوری کنید. قسمت اعظم مواد غذایی شما باید حاوی گوشت لخم، میوه ها و سبزی ها و لبنیات کم چرب باشد .

6) در مصرف چربی محتاط باشید و از مصرف چربی های اشباع و جامد خودداری کنید، این چربی ها نظیر روغن نباتی جامد، کره، مارگارین، چربی گوشت، پوست مرغ، لبنیات پرچرب، خامه و سس مایونز می باشد و به جای مصرف این نوع روغن ها از روغن های گیاهی مایع استفاده کنید .

7) الکل سطح این لیپید در خون را افزایش می دهد، بنابراین، از مصرف الکل خودداری کنید .

درمان طبیعی کاهش تری گلیسیرید خون

  • استفاده از سیر

در تحقیقات اجرا شده بر روی سیر مشاهده می شود که سیر در کاهش این لیپید و کلسترول خون نقش اساسی دارد. تاثیر سیر خام نسبت به سیر پخته بسیار بیشتر است .

  • مصرف سرکه سیب

سرکه سیب باعث کاهش این بیماری و کاهش کلسترول خون و همچنین در درمان کبد چرب بسیار کمک می کند. سرکه سیب باعث کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب خون می شود .

  • استفاده از تخم گشنیز

تخم گشنیز باعث افزایش متابولسیم بدن می شود که همین امر در کاهش این لیپید موثر است .

  • مصرف بیشتر فلفل قرمز

در فلفل قرمز نوعی ترکیب آلکالوئیدی به نام کاپسیسین وجود دارد که باعث کاهش این لیپید می شود. از طرفی دیگر باعث کاهش وزن نیز می شود .

  • دارچین

دارچین باعث کاهش قند و چربی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می شود .

همه چیز در مورد خواص دارچین و عوارض آن

  • افزایش مصرف فیبر

مواد غذایی که حاوی فیبر بالایی هستند باعث کاهش تریگلیسیرید و کلسترول خون می شوند .

  • افزایش بیشتر اسیدهای چرب امگا 3

در ماهی سالمون، ماهی خال مخالی، ماهی کاد، گردو، بقولات، سبزیجات پر برگ سبز رنگ، روغن بذر کتان و روغن دانه سویا، اسید امگا 3 یافت می شود .

منبع: setare.com
انتشار: 10 بهمن 1399 بروزرسانی: 10 بهمن 1399 گردآورنده: sargarmi-tafrihi.ir شناسه مطلب: 1154

به "دلیل افزایش تری گلیسیرید خون چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دلیل افزایش تری گلیسیرید خون چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید