طرز تهیه شیره انگور خانگی و کاملا بهداشتی

به گزارش سرگرمی تفریحی، شیره انگور یا دوشاب درواقع یکی از راه های نگهداری آب انگور از گذشته ها بوده است که از تغلیظ آب انگور به دست می آید. از شیره انگور بیشتر در وعده های صبحانه و عصرانه یا به عنوان شیرین کننده در کنار پنکیک، وافل و تست استفاده می گردد. دوشاب ها بسته به نوع انگوری که از آن درست می شوند انواع و رنگ های مختلف دارند.

طرز تهیه شیره انگور خانگی و کاملا بهداشتی

شیره انگور طعم لذیذ دارد علاوه بر آن بسیار مقوی است، به خصوص برای افرادی که از کم خونی و ضعف عمومی رنج می برند. شیره یا دبس در طب سنتی هم کاربرد زیادی داشته و طبع آن گرم است.

این خوراکی مقوی و خوشمزه به صورت آماده در دسترس است اما شما خودتان هم می توانید با دانستن چند ترفند ساده آن را در منزل درست کنید، در اینصورت اطمینان دارید که در تمام مراحل تهیه، نکات بهداشتی به خوبی رعایت شده است.

  • مواد لازم برای تهیه شیره انگور

  • مواد لازم برای تهیه شیره انگور بدون خاک مخصوص شیره

انگور به مقدار لازم

خاک سفید یا خاک مخصوص دوشاب یک هشتم مقدار انگور

انگور به مقدار دلخواه در اینجا 3 تا 4 فنجان

شربت ذرت یک فنجان

شکر نصف فنجان

  • طرز تهیه شیره انگور به روش سنتی

  • طرز تهیه شیره انگور بدون خاک مخصوص شیره

مرحله اول

انگور ها را به خوبی بشویید و آن ها را دانه کنید. با استفاده از گوشت کوب یا آبمیوه گیری آب آن ها را بگیرید و بعد از صافی رد کنید تا تفاله و اضافه های آن گرفته گردد.

مرحله دوم

آب انگور خالص بدست آمده را در قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید.

درروش سنتی و محلی از خاک سفید یا خاک مخصوص دوشاب استفاده می گرددکه آن را می توانید از عطاری ها تهیه کنید.

وقتی در کناره های ظرف حباب دیدید قبل از آنکه آب انگور بجوشد کم کم خاک را به آن اضافه کنید و هم بزنید.

کف های ایجاد شده روی آب انگور را مرتب از روی آن بردارید.

مرحله سوم

وقتی کف ها را گرفتید آن را کنار بگذارید تا خاک سفید ته نشین گردد.(حدودا 10 تا 12 ساعت زمان می برد.)

اگر بعد از این مدت کف روی آب انگور شما تشکیل شده بود آن را بردارید.

مرحله چهارم

آب انگور ها را از داخل ظرف به ظرف دیگر منتقل کنید تا خاک ته نشین شده جدا گردد. این کار را مجددا تکرار کنید و با استفاده از یک ملاقه آن را به ظرف دیگر منتقل کنید تا ناخالصی کاملا جدا شده و ته ظرف بماند.

مرحله پنجم

آب انگور خالص را روی حرارت متوسط بگذارید تا کمی بجوشد، مجددا اگر آب انگور کف کرد آن را جدا کنید.

بگذارید محلول همچنان بجوشد (مراقب باشید سر نرود) وقتی آب انگور به غلظت مناسب رسید آن را از روی حرارت بردارید.

در شیوه سنتی در اواخر مرحله جوشیدن یک عدد به را برای خوش عطر و طعم شدن شیره انگور به آن اضافه می نمایند.

مرحله اول

اگر به خاک سفید دسترسی ندارید می توانید از شیوه جدیدتر هم بهره ببرید. به این ترتیب که بعد از آنکه انگورها را به خوبی شستید و از خوشه جداکردید، آن ها را داخل قابلمه ریخته و حرارت دهید. وقتی پوسته آن ها آغاز به ترکیدن کردآن را از روی حرارت بردارید.

مرحله دوم

انگور ها را از صافی رد کنید و آب آن ها را بگیرید. آب انگور گرفته شده را مجددا روی حرارت بگذارید تا به آرامی بجوشد، سپس شکر و شربت ذرت را به آن اضافه کنید و تا زمانیکه مخلوط به غلظت کافی رسید صبر کنید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 30 شهریور 1398 بروزرسانی: 31 فروردین 1399 گردآورنده: sargarmi-tafrihi.ir شناسه مطلب: 79

به "طرز تهیه شیره انگور خانگی و کاملا بهداشتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیره انگور خانگی و کاملا بهداشتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید