ابهامات برگزاری مرحله نهایی لیگ برتر تکواندو به صورت گروهی، حاشیه در انتظار سازمان لیگ!
به گزارش سرگرمی تفریحی، لیگ برتر تکواندو در حالی از 18 دی ماه برگزار خواهد شد که قرار است مرحله نهایی آن نیز به شکل گروهی برگزار شود که این موضوع ابهاماتی را ایجاد خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرنگاران، سرانجام پس از حرف و حدیث های فراوان، قرعه کشی نوزدهمین دوره رقابت های لیگ برتر تکواندو مردان(جام خلیج فارس) روز دوشنبه 24 آذرماه در خانه تکواندو برگزار گشت و در نهایت مقرر شد تا 10 تیم حاضر در این مسابقات از روز 18 دی ماه در دو گروه 5 تیمی به رقابت بپردازند. مسابقاتی که در سالیان گذشته به صورت دوره ای برگزار می شد اما با توجه به فرایند بیماری کرونا در سال جاری و تصمیم مسئولان مبنی بر برگزار فشرده لیگ برتر این بار قرار است به صورت دوره ای برگزار شود.
بر اساس قرعه کشی اجرا شده، تیم های شهرداری ورامین و لوازم خانگی کن با توجه به قهرمانی مشترک در فصل گدشته به ترتیب به عنوان سرگروه گروه های الف و ب معرفی شدند و تیم های پاس قوامین، صنعت مس کرمان، جوانه (استقلال) و فتح صدر البرز (رتاآ) در گروه الف در کنار شهرداری ورامین قرار گرفتند و دانشگاه آزاد اسلامی، فرمانیه، پارسیان البرز و پالایش نفت آبادان نیز به عنوان همگروه های تیم کن انتخاب شدند.
در این بین نحوه سیدبندی و همچنین برگزاری مرحله نهایی مسابقات لیگ برتر باعث ایجاد سوالاتی در ذهن مربیان و علاقه مندان تکواندو شده است. نحوه سیدبندی مسابقات بر خلاف تمام قرعه کشی های مرسوم در جهانی ورزش پیش از شروع قرعه کشی لیگ برتر به اطلاع مسئولان تیم ها نرسیده است. کاش پس از معرفی تیم های شهرداری و کن به عنوان سید یک و تیم های پاس و دانشگاه آزاد به عنوان تیم های سید دوم در خصوص سایر تیم های نیز سیدبندی انجام می شد تا شاهد توازن قدرت در دو گروه مسابقات بودیم.
بدین ترتیب اصلی ترین ایراد به برگزاری مسابقات نحوه برگزاری مسابقات در مرحله نهایی است که قطعاً در صورت عدم اصلاح از سوی مسئولان حاشیه و حرف و حدیث های فراوانی را ایجاد خواهد کرد. طبق تصمیم مسئولان برگزاری مسابقات پس از سرانجام مرحله نخست مسابقات از هر گروه دو تیم به مرحله نهایی راه پیدا خواهند کرد تا چهره تیم برتر برخلاف فرایند رایج به صورت دوره ای و گروهی با حضور این 4 تیم مشخص شود.
با این شکل برگزاری قطعاً با اولین باخت یک تیم در مرحله نهایی، انگیزه های آن تیم برای قهرمانی و نایب قهرمانی از دست خواهد رفت و با توجه به معرفی دو تیم به عنوان تیم سوم، در ادامه راه بی انگیزه و حتی احتمال حضور با ترکیب دوم در مسابقات و تاثیر در در سرنوشت قهرمانی را خواهد داشت. حال اگر دو تیم مدعی قهرمانی در دیدار رودرو به تساوی دست پیدا کنند، نتایج مبارزات آنها با دو تیم دیگر بسیار تاثیرگذار خواهد بود و در این شرایط حتی یک برد انفرادی بیشتر احتمال تغییر چهره قهرمان را خواهد داشت. موضوعی که با این شکل برگزاری قطعاً در سرانجام مسابقات حرف و حدیث ها و اعتراضاتی را به وجود خواهد آورد.
کاش مسئولان سازمان لیگ مانند فرایند مرسوم برگزاری مسابقات به شکل گروهی، در سرانجام دور رفت زمینه برگزاری دیدار تیم های سرگروه با تیم های دوم گروه مقابل را در مرحله نیمه نهایی فراهم می کردند تا جلوی حرف و حدیث ها و حاشیه را گرفته و جذابیت مسابقات را افزایش بدهند. در صورت این تصمیم انگیزه های تیم های دوم یا ضعیف تر در مقابل تیم های مدعی افزایش پیدا خواهد کرد و این امکان برای آنها وجود داشت تا با شگفتی آفرینی حتی به دیدار نهایی صعود کنند.
اگر استدلال مسئولان سازمان لیگ برای برگزاری مسابقات به شکل گروهی احتمال تساوی تیم ها در مرحله نیمه نهایی باشد، برای این موضوع نیز راهکار وجود دارد و با شمارش تفاضل امتیازات انفرادی امکان معرفی تیم برتر وجود داشت. در حال حاضر نیز برای جلوگیری از حرف و حدیث ها این امکان برای مسئولان سازمان لیگ وجود دارد تا با نظرسنجی از تیم های حاضر در مسابقات ، در خصوص نحوه برگزاری مرحله نهایی مسابقات بهترین تصمیم ممکن را اتخاذ کنند.
جدیدترین خبرها و تحلیل های ایران و جهان را در کانال تلگرامی خبرنگاران بخوانید. (کلیک کنید)
منبع: خبرگزاری تسنیم