خوب و بد نوشابه های لبنی گازدار

به گزارش سرگرمی تفریحی، هر ایرانی تقریبا سالانه 41 لیتر نوشابه گازدار مصرف می نماید و شانس ابتلا به پوکی استخوان و اضافه وزن خود را افزایش می دهدنوشیدنی های شیرین و گازدار در میان ایرانیان هواداران زیادی دارد

خوب و بد نوشابه های لبنی گازدار

به گزارش، این درحالی است که بسیاری از ما تمایل به مصرف شیر و فراورده های لبنی نداریم یا به دلیل عدم تحمل لاکتوز، شیر کافی مصرف نمی کنیم. همه این عوامل باعث شده است پوسیدگی دندان و پوکی استخوان، چاقی و ابتلا به انواع بیماری های کبدی و گوارشی زیاد گردد. در همین زمینه متخصصان تغذیه به دنبال چاره ای بوده و هستند که هم احتیاج چشایی مصرف کننده را تامین کند و هم بتواند املاح و مواد مغذی مورد احتیاج را به بدن برساند. یکی از راهکار ها تهیه نوشیدنی های لبنی وگازدار است که اگر شما ندانید بر پایه لبنیات است، هرگز از روی طعم آن متوجه نخواهید شد.

این نوشیدنی سال هاست که در جهان هواداران خودش را دارد و چند سالی است که در ایران هم فراوری می گردد. در ادامه به ویژگی های خوب و بد مصرف آن اشاره می کنیم:

در فرایند فراوری فراورده های متنوع لبنی، چربی شیر برای فراوری خامه و کره استخراج و پروتئین شیر برای فراوری محصولات غنی شده (مانند شیر پروتئین)، از آن جدا می گردد. شیری که پروتئین و چربی از آن جدا شده و به آن سرم شیر (پرمیت شیر) می گویند؛ اگرچه بخشی از ارزش غذایی خود را هم در این فرایند از دست داده است، اما حاوی کلسیم و املاحی است که بدن برای حفظ سلامت خود به آن ها محتاج است.

این مایع از آب غلیظ تر است. به همین دلیل با نسبت 50-50 با آب ترکیب می گردد تا غلظت آن کمتر گردد و بافت مناسبی را برای فراوری نوشابه به دست بیاورد. افزودنی ها و طعم دهنده ها به این مایع اضافه می گردد تا به آن رنگ و طعمی آشنا برای مصرف کنندگان بدهد.

به جای اسیدفسفریک از اسید لاکتیک استفاده می گردد.

اسید طبیعی ضعیفی که نه تنها به استخوان ها آسیب نمی رساند، بلکه برای ایجاد طعم دلخواه هم به میزان کمتری شکر احتیاج دارد. به همین دلیل در فراوری نوشابه های لبنی و برای ایجاد طعم تند و تیز آن به اضافه کردن قند کمتری احتیاج است. همین کافی است تا قند این نوشیدنی ها 40 درصد کمتر از قند نوشابه ها باشد.

در فرایند تهیه این محصول میزان کلسیم آن کاهش می یابد.

به عبارتی کلسیم آن نصف کلسیم شیر است و به جای اسید سیتریک و اسید فسفریک که در تهیه نوشابه های سیاه و نارنجی به کار می رود، از اسید لاکتیک استفاده می گردد.

این نوشیدنی هم مانند بقیه نوشیدنی های گازدار به دلیل داشتن گاز، مسائل گوارشی ایجاد می نماید و بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنید.

مخاط گوارشی به دلیل وجود اسید ودی اکسید کربن این نوع نوشیدنی ها آسیب پذیراست. قند نوشیدنی گازدارلبنی قند شیر

(لاکتوز) است که مقدارآن از قند نوشابه های گازدار کمتراست، اما ترکیبات دیگری دارد که باعث اضافه وزن می گردد.

اسید موجود در نوشیدنی های گازدار مانع از رسوب کلسیم در استخوان ها می گردد. اسید لاکتیک یا همان اسید شیر که حاصل تخمیر طبیعی شیر در این نوشیدنی است در مقایسه با اسید های مصنوعی ِنوشابه های معمولی از جذب کلسیم جلوگیری نمی نماید، با این حال و با توجه به این که نوشابه لبنی می تواند به عنوان جایگزین نوشابه های گازدار درخانواده مطرح باشد، اما در مصرف آن نباید زیاده روی کرد. (اسید لاکتیک همان چیزی است که ترشی ماست و دوغ را به وجود می آورد و یک ماده آرام بخش است.)

منبع: خراسان

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 18 شهریور 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: sargarmi-tafrihi.ir شناسه مطلب: 868

به "خوب و بد نوشابه های لبنی گازدار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خوب و بد نوشابه های لبنی گازدار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید