برای حذف کنکور باید به دنبال مدل و الگوی بهتری باشیم
به گزارش سرگرمی تفریحی، دکتر علی اکبر اختری، با تاکید بر اینکه بهتر است حذف کنکور تا جایگزین کردن یک مدل و الگو که تنها مبتنی بر نمره نباشد به تعویق بیافتد، اظهار کرد: تکیه بر نمره صرف نمی تواند معیار خوبی برای پذیرش دانشجو در دانشگاه ها باشد.
اختری شرح داد: اگر حذف کنکور در برنامه باشد باید به دنبال مدل و الگوی بهتری برای جایگزینی آن با کنکور بود.
رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه سپس با اشاره به هرم سنی کشور، اظهار کرد: در حال حاضر که با توجه به هرم جمعیتی کشور دانشگاه ها دارای ظرفیت خالی هستند شاید بتوان حذف کنکور را داشت، اما هرم سنی کشور نشان از این دارد که ظرف پنج تا هشت سال آینده باز هم متقاضیان کنکور بالا خواهند رفت و در آن صورت ممکن است برای هر صندلی دانشگاهی دو متقاضی وجود داشته باشد که در این صورت نیز چاره ای جز برگزاری آزمونی مثل آزمون سراسری برای پذیرش دانشجو در دانشگاه ها نیست.
اختری اضافه کرد: به نظرم حذف کنکور در شرایط کنونی شاید بتواند یک سری مافیا و گردش مالی بالای موسسات کنکوری را حذف کند، اما در صورت بیشتر شدن متقاضیان ورود به دانشگاه ها باز هم برای پذیرش دانشجو در دانشگاه ها با مشکل روبرو خواهیم شد.
اختری با تاکید بر اینکه حذف کنکور در شرایط کنونی برای دانشگاه ها و رشته های سطح بالا شدنی نیست، گفت: حذف کنکور برای رشته هایی مثل پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی که برخی دانشگاه ها به آنها ورود نداشته و کماکان با متقاضیان زیادی روبرو هستند، شدنی نیست.
رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه در خیلی از کشورهای دنیا کنکور برگزار نمی شود، گفت: شیوه پذیرش دانشجو در اغلب دانشگاه های مطرح دنیا با معیار های خاص آن دانشگاه ها و بر اساس رزومه افراد است، البته به نظر می رسد با توجه به ساختار فرهنگی اجتماعی کشور ما و حضور بسیاری از ظرفیت های بالقوه در روستاها و مناطق دور افتاده استفاده از الگوهای آن کشورها برای پذیرش دانشجو در کشور ما شدنی نیست.
اختری اضافه کرد: در خیلی از کشورهای دنیا دانشگاه های دولتی در این سطح که در کشور ما ایجاد شده اند وجود ندارند و همین شیوه پذیرش دانشجو را برای دانشگاه ها سهل تر کرده است.
منبع: ویکی گرام