تخیلی که واقعی می شود؟ کشف یک جهان موازی
به گزارش سرگرمی تفریحی، خبرنگاران: به تازگی جنجال های زیادی در مورد کشف یک جهان موازی که در آن گذر زمان و همه چیز معکوس بوده، به راه افتاده است؛ اما آیا واقعا دانشمندان ناسا جهانیی موازی را کشف کرده اند؟
یک جهان موازی که در آن زمان وارونه سپری می شود! این موضوع خبر هایی در خصوص اکتشافات دانشمندان ناسا در قطب جنوب بوده که از زمان انتشار آن ها جنجال زیادی در خصوص پیدا کردن جهانیی دیگر به جز جهانیی که در آن زندگی می کنیم، به پا شده است؛ اما ماجرای این تحقیق چه بوده و فرض وجود جهان های موازی تا چه حد می تواند درست باشد؟
هفته گذشته گزارشی در خصوص تحقیقات دانشمندان پروژه آنتن گذرا ضربانی قطب جنوب یا همان آنیتا (ANITA) منتشر شد و از زمان پخش شدن این خبر تا به امروز، سر و صدای زیادی به پا شده است؛ آنیتا زیر نظر آژانس فضایی ایالات متحده فعالیت دارد و بر اساس اطلاعات منتشر شده، بیشتر رسانه ها نتایج تحقیقات آنیتا را این گونه تیتر کرده اند که ناسا یک جهان موازی را کشف کرده که زمان در آن برعکس پیش می رود!
اما اصل ماجرا با تیتر های جنجالی فاصله زیادی داشته و برخلاف آنچه تصور می شود، ناسا با پیدا کردن ذرات زیر اتمی عجیب و غریب در قطب جنوب شواهد وجود جهانی موازی دیگری را پیدا نکرده است. نتایج به دست آمده توسط دانشمندان به شکل عجیبی توسط رسانه هایی که به دنبال جذب مخاطب هستند، تغییر کرده اند.
همه چیز از زمانی شروع شد که در 8 آوریل گذشته، مجله معتبر نیو ساینتیست (New Scientist) گزارشی را منتشر کرد که در آن به کشف ذرات نوترینو در قطب جنوب اشاره شده بود.
خبر کشف جهان موازی
در این گزارش گفته شده بود که احتمال ارتباط رفتار عجیب ذرات پیدا شده با جهانیی از پاد ماده (Antimatter) وجود دارد و ممکن است که در جهانی مورد نظر وقایع از انفجار بیگ بنگ رو به عقب پیش بروند. همان طور که انتظار می رود مقاله نیو ساینتیست به شیوه ای که شباهت زیادی با ماجرای یک کلاغ و چهل کلاغ دارد، در رسانه های آنلاین پخش شد و ماجرا به مطرح تیتر هایی در خصوص کشف یک جهان موازی توسط ناسا رسید.
همان طور که بسیاری می دانند، این ذرات می توانند از داخل هر ماده ای عبور کنند و بدون تعامل داشتن با ذرات تشکیل دهنده مواد، راه خود را طی کنند. بسیار کم پیش می آید که انفجار های بزرگ کیهانی نوترینو های فوق العاده پرانرژی را به وجود بیاورند که احتمال تعامل آن ها با سایر مواد بیشتر است. دانشمندان ناسا هم آزمایش آنیتا که به صورت بالنی از هلیوم در آسمان قطب جنوب بوده را برای ردیابی تداخل ذرات مورد نظر با یخ های قطبی به راه انداخته اند.
بالن آنیتا
معمولا انتظار می رود که نوترینو های به وجود آمده توسط پدیده های کیهانی گوناگون در گوشه گوشه فضا، پس از عبور از فواصل بسیار طولانی به زمین برسند و با یخ های قطبی برخورد کنند. با این حال در مواردی بسیار نادر آنتن های آنیتا حرکت نوترینو هایی را در جهت مخالف ردیابی کرده اند؛ این ذرات از گوشته زمین عبور کرده و به جای حرکت از آسمان به زمین، از سطح زمین به بالا می رفتند. این پدیده در نوع خود فوق العاده عجیب و شگفت انگیز است، چرا که احتمال عبور ذرات زیر اتمی مورد نظر از کل گوشته سیاره بدون برخورد با اتم های موجود بسیار پایین تخمین زده می شود.
توجیه اکتشافات عجیب نوترینو ها
از زمان ردیابی این نوترینو های غیرمعمول، دانشمندان به دنبال ارائه توضیحی برای پدیده مورد نظر بوده اند و حتی گفته شده که شاید داده های عجیب به دست آمده از ردیابی ها به واسطه خطا های ماشینی و مسائل فنی تجهیزات آنیتا باشد. با این حال احتمال در جریان بودن اتفاقی عجیب و غریب و کشف پدیده ای که با دانش کنونی ما قابل توجیه نیست هم از همان ابتدا مطرح شده بود.
پیتر گورام (Peter Gorham)، مدیر ارشد پروژه آنیتا می گوید که مدل های استاندارد فیزیک تا به امروز در توجیه چنین اتفاقاتی چندان کاربردی نداشته اند و به همین دلیل می توان گفت که دانشمندان مجبورند به سراغ توضیحاتی غیرمعمول تر و بخش های ناشناخته ای از علم فیزیک بروند. با این حال هنوز نمی توان بحث کشف جهان موازی و حرکت معکوس زمان در چنین جهانیی را به این راحتی ها مطرح نمود.
اما نکته ای که باعث انتشار مقالات عجیب و غریب در رابطه با تحقیقات دانشمندان آنیتا شده بود، مجانی نبودن مقاله اصلی اعلام نتایج مورد نظر و دسترسی عموم مردم به گزارشی بود که برخی خبرنگاران بر اساس مقاله پولی منتشر شده تهیه کرده بودند؛ بنابراین خبرگزاری های دیگر هم بدون بررسی منبع اصلی تحقیقات و بدون پرداخت مبلغ مورد نیاز برای دسترسی به مقاله اصلی، تنها گزارش خبرنگاران مورد نظر را منعکس کرده بودند و به همین دلیل بحث پیدا شدن یک جهان موازی با ویژگی های معکوس بر سر زبان ها افتاد.
همان طور که گورام گفته، او و همکارانش هیچ نظریه ای در خصوص جهان های موازی و شواهدی مرتبط با نوترینو های قطب جنوب مطرح نکرده اند و بسیاری از خبرگزاری ها بدون هیچ تحقیقی چنین نظریاتی را به این دانشمندان نسبت داده اند؛ بنابراین به نظر می رسد که اعتماد کردن به رسانه هایی که اخبار علمی گوناگون را بدون هیچ تحقیقی منعکس می کنند، از قبل هم سخت تر شده و به اعتقاد گورام، خبرنگاران باید قبل از نوشتن مطالب مختلف از صحت آن ها مطمئن شوند.
ماجرای شهر شناور چینی و ارتباط آن با جهان موازی
حسین مرادی: ماجرای شهر شناور چینی با انتشار ویدیویی از آسمان شهر فوشان چین به سر زبان ها افتاده است که بسیاری آن را تونلی به جهان موازی یا شهر ارواح می دانند، اما آیا این ماجرا واقعی است؟
انسان همواره در مقابل پدیده هایی که علم برای آن ها توضیح خاصی ندارد و همچنین ذهن نیز قادر به درک آن نیست، با ترس و اضطراب فراوان روبرو می شود. از سوی دیگر برخی با دیدن پدیده های عجیب و اسرارآمیز قصه پردازی می کنند و این قصه پردازی ها با انتشار ویدیویی از آسمان شهر فوشان چین به اوج خود رسیده است؛ به گونه ای که حتی برخی آن را شهر ارواح و برخی نیز آن را تونلی به جهان موازی می دانند. در این مقاله قصد داریم این ماجرا را مورد بررسی قرار دهیم.
داستان شهر شناور چینی
ماجرای شهر شناور چینی با انتشار چند ویدیو از آسمان شهر فوشان چین شروع شد که در آن شاهد یک شی بزرگ در آسمان هستیم که با گذشت زمان تصویر واضحی از آسمان خراشی بزرگ در میان شهری معلق بین زمین و آسمان پدیدار می شود. این ویدیو ها که نخستین بار در سال 2016 توسط مردم شهر فوشان چین در فضای مجازی منتشر شد، حواشی زیادی در سراسر جهان به همراه داشت.
برخی احتمال می دادند این ویدیو ها با هدف سرگرم کردن مردم ویرایش شده و غیر واقعی است، اما با توجه به اینکه هزاران نفر از این صفحه فیلم و عکس گرفته بودند، باعث شد تا این پدیده توسط محققان نیز مورد بررسی بگیرد و حتی ناسا نیز تحقیقاتی را در خصوص این ماجرا به انجام رساند که نتیجه ای را به همراه نداشت. گفتنی است در سال 2017 نیز ویدیویی همانند این ویدیو در آسمان شهر یویانگ چین نیز به ثبت رسید.
احتمال وجود قلمرو بیگانگان در سیاره زمین
محققی به نام سرج موناست به عنوان یکی از کارنان ناسا در سال 1983 میلادی برای نخستین بار وجود پدیده شهر شناور را مطرح نمود که بسیاری از مردم بر این باورند بودن این موضوع یک حقه بوده است، اما سرج موناست مدت کوتاهی پس از انتشار این فرضیه به دلیل ایست قلبی جان خود را از دست داد و نتوانست ادعای خود را به اثبات برساند. همچنین در سال های 1996 و 2000 میلادی نیز سایر ساکنان زمین در شهر های مختلف از مشاهده شهری شناور در آسمان گزارش دادند. از زمانی که نخستین شهر شناور دیده شده، داستان های زیادی در خصوص قلمرو بیگانگان، شهر اشباح و تونلی به جهانی مجازی منتشر شد که ترس و اضطراب بسیاری را به همراه داشت، در خصوص ماجرای شهر فوشان چین نیز شاهدان زیادی وجود داشتند، اما هیچ یک از آن ها مصاحبه با رسانه ها را نپذیرفتند.
قوت دریافت شایعات
هرچند آن دسته از افرادی که شاهد شهر شناوری چینی بودند، حاضر به مصاحبه با رسانه ها و محققان نشدند، اما این افراد دیدگاه های شخصی خود را پس از مشاهده این پدیده عجیب در فضای مجازی منتشر کردند. برخی از این افراد معتقدند این شهر شناور انعکاسی از نور های یکی از پروژه های مخفی ناسا است و به همین دلیل ناسا داوطلب شد تا این ماجرا را مورد بررسی قرار دهد. گروهی دیگر مدعی هستند این پدیده آزمایش فناوری هولوگرافیک در ابعاد بسیار بزرگ است که دولت چین با اجرای این طرح به دنبال ارزیابی واکنش مردم بود.
یک ادعای غیرقابل باور دیگر این است که برخی بر این باورند که از داخل آن شهر شناور توانستند صدای خودرو ها و هیاهوی شهر را به صورت واضح بشوند. چنین فرضیه هایی باعث شده است که نتوان به سادگی پدیده شهر شناور را نادیده گرفت. همچنین در ویدیو هایی که منتشر شده است بسیاری از مردم در حال مشاهده این پدیده هستند و به همین دلیل با وجود این تعداد جمعیت نمی توان گفت چنین فیلمی ساختگی بوده است.
محققان چه دیدگاهی دارند؟
محققان طی سال های گذشته روی این پدیده تحقیقات و مطالعات زیادی را انجام دادند و به همین دلیل برخی از محققان بر این باورند این ویدیو ها به شهر شناور و جهانی موازی مرتبط نبوده و در واقع یک پدیده سرابی است که بسیاری از افراد آن را تماشا کردند. کارشناسان هواشناسی نیز این پدیده را به یک نوع توهم نوری مرتبط دانستند که با گرم شدن جو بالای زمین توسط خورشید، دریا و انعکاسی از درجه حرارت باعث بازتاب تصاویر برخی از اجسام روی زمین در آسمان می شود.
کنت بومن، دانشمندی در حوزه اتمسفر از دانشگاه تگزاس در خصوص این پدیده مطرح نمود یک نوع تغییر دما از زمین به هوای داغ باعث می شود که شکست نور ایجاد شود، در چنین حالتی بیننده در این شکست نور فریب می خورد و در نتیجه او اشیا را در مکانی می بینید که به آنجا تعلق ندارند. از این رو برخی از ساکنان این سیاره در شهر های مختلف آسمانخراش هایی را در آسمان به شکل معلق و شناور مشاهده کردند.
منبع: گجت نیوز، sciencealert ،qz
منبع: برترین ها