با این روش نه تنها آئدس، بلکه هیچ پشه ای شما را نیش نمی زند!، عکس

به گزارش سرگرمی تفریحی، آیا می دانستید حشرات از اشعه مادون قرمز استفاده می نمایند تا پوست شمارا پیدا نمایند؟ شاید عجیب به نظر برسد اما محققان با توجه به این یافته به این نتیجه رسیدند که با پوشیدن لباس های گشاد می تواند از دید آن ها پهنان شوید.

با این روش نه تنها آئدس، بلکه هیچ پشه ای شما را نیش نمی زند!، عکس

به گزارش خبرگزاری خبرنگاران ، نیش پشه جدا از خارش، می تواند باعث انتقال بیماری هایی ازجمله تب دنگی، تب زرد و زیکا شوند. محققان می خواستند بدانند که دقیقه پشه ها از چه روشی برای پیدا کردن هدف خود استفاده می نمایند. بنابراین آنچه پژوهش ها نشان داد حاکی از آن بود که این جانوران با استفاده از اشعه مادون قرمز پوست را پیدا می نمایند. این اشعه برآوردی از co2 بازدم ما، بو، بینایی، گرمای پوست و بعلاوه رطوبت بدن ما است.

این حشرات بینایی خوبی ندارند، بنابراین برای پیدا کردن هدف هود به ترکیبی از حواس متکی هستند و این حواس از آن ها در برابر خطر محافظت می نمایند. از طرفی پژوهش های صورت گرفته در سال 2020 حاکی از آن بود که پشه ها زمانی که در حال نیش زدن هستند به نشانه های بصری و مکانیکی پاسخ می دهند.

بعلاوه پیش ازاین می دانستیم که پشه ها می توانند در فاصله10 سانتی متر از پوست انسان، گرمای خروجی از آن را تشخیص دهند و هنگامی روی پوست ما فرود می آیند، می توانند مستقیماً دمای آن را حس نمایند. اما پژوهش هایی که به تازگی صورت گرفته است، نشان می دهند که این حشرات مادون قرمز حرارتی را نیز شناسایی می نمایند.

محققان دو منطقه که کربن دی اکسید و بو انسان یکسان داشت را آنالیز کردند، با این تفاوت که یکی از این منطقه ها علاوه بر بو و کربن دی اکسید، حرارت مادون قرمز از منبع دما پوست هم داشت. آنچه آن ها دریافتند این بود که این اشعه فعالیت پشه ها را بیشتر می کرد. با فعال بودن منبع مادون قرمز، حساسیت پشه ها به گرما تا فاصله 70 سانتی متری فعال می شد.

محققان بر این باورند که هیچ کدام یک از ویژگی ها مثل افزایش CO2 و بوی انسان در تابش این اشعه تفاوت ایجاد نمی نماید. اما پوشیدن لباس های گشاد می تواند دفاعی ویژه در برابر پشه ها باشد، زیرا فضایی بین پوست و لباس برای پراکنده شدن اشعه حرارتی باقی می گذارد و پیدا کردن پوست برای پشه سخت تر می گردد.

اخیراً ردپای آئدس (A.aegypti) مخصوصاً در اقلیم های گرمسیری و نیمه گرمسیری توسعه یافته است. دامنه این گونه در حال حاضر به بسیاری از کشورها کشیده شده است. درک بهتر راه هایی که پشه ها به وسیله آن ما را پیدا می نمایند، یاری می نماید تا راه هایی برای مقابله با آن ها کشف نمایند و درنتیجه شیوع بیماری های که به وسیله پشه منتقل می شوند را کاهش دهند.

منبع: gizmodo

227323

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 4 شهریور 1403 بروزرسانی: 4 شهریور 1403 گردآورنده: sargarmi-tafrihi.ir شناسه مطلب: 2063

به "با این روش نه تنها آئدس، بلکه هیچ پشه ای شما را نیش نمی زند!، عکس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با این روش نه تنها آئدس، بلکه هیچ پشه ای شما را نیش نمی زند!، عکس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید